WelcomeScientific CommitteeContactsInformationProgramAbstractsSepSci Lectures
Registration GuidelinesAbstract SubmissionPresentation Guidelines
Exhibition
RegistrationCompany Registration
AccomodationHow to reach usScholarshipsFirst circularSponsors

SepSci Lectures



SepSci Lectures PDF

 

OPENING PLENARY LECTURE - CROMATOGRAFIA BIDIMENSIONALE COMPREHENSIVE PER L’ANALISI DI LIPIDI

Giovanni Dugo e Paola Dugo

 

SESSIONE 1

L.01 - DEVELOPMENT OF AN ANALYTICAL PLATFORM FOR THE PROTEOMIC CHARACTERIZATION OF OLIVE (OLEA EUROPAEA) PULP

Anna Laura Capriotti, Valentina Colapicchioni, Patrizia Foglia, Serena Stampachiacchiere

 

L.02 - THE USE OF ION MOBILITY ENABLED MASS SPECTROMETRY FOR THE DEVELOPMENT AND CHARACTERISATION OF ROBUST ANALYTICAL METHODS FOR TRACE RESIDUE QUANTITATION IN FOOD OF ANIMAL ORIGIN

Sergio Gallo

 

L.03 - TARGETED METABOLOMICS METHODS FOR THE SEPARATION AND QUANTIFICATION OF MULTIPLE CLASSES OF PHENOLICS: APPLICATION IN FOOD AND NUTRITIONAL STUDIES

Mattia Gasperotti, Domenico Masuero, Fulvio Mattivi, Urska Vrhovsek

 

L.04 - PREPARATION AND CHARACTERIZATION OF MONOLITHIC COLUMNS FOR LIQUID CAPILLARY CHROMATOGRAPHY AND THEIR APPLICATIONS IN PROTEOME ANALYSIS

Giuseppe Pierri, Patrizia Simone, Dorina Kotoni, Alessia Ciogli, Claudio Villani, Francesco Gasparrini

 

L.05 - SCREENING OF PESTICIDES IN WATER USING SPE ON-LINE 

Stefano Maria Lucini, Monica Lusardi

 

L.06 - SVILUPPO DI UN SISTEMA NANOLC-EIMS PER LA COSTRUZIONE DI UN DATABASE DI SPETTRI DI MASSA DI COMPOSTI NON VOLATILI

Francesca Rigano, Marina Russo, Danilo Sciarrone, Peter Q. Tranchida, Luigi Mondello

 

L.07 - INFLUENZA DEI FATTORI GENETICI, AMBIENTALI E TECNOLOGICI SUL CONTENUTO E LA DISTRIBUZIONE DI ACIDI FENOLICI NEL GRANO DURO E NEI PRODOTTI DERIVATI

Daniela Martini, Federica Taddei, Isabella Nicoletti, Maria Grazia D'Egidio, Danilo Corradini

 

L.08 - CARATTERIZZAZIONE DEGLI ACIDI GRASSI DEI TESSUTI COME STRUMENTO UTILE PER VALUTARE GLI EFFETTI BENEFICI DEGLI ALIMENTI

Riccardo Gagliardi, Deborah Pacetti, Paolo Lucci, Natale G. Frega 

 

SESSIONE 2

L.09 - UPC2™ - ULTRAPERFORMANCE CONVERGENCE CHROMATOGRAPHY - UNA NUOVA SOLUZIONE PER INCREMENTARE LA SELETTIVITÀ NEI LABORATORI CROMATOGRAFICI

Andrea Perissi

 

L.10 - QUANTITATIVE ANALYSIS OF AROMA AND TECHNOLOGICAL MARKERS IN COMPLEX FOOD MATRICES THROUGH MULTIPLE HEADSPACE EXTRACTION TECHNIQUE

Luca Nicolotti, Chiara Cordero, Erica Liberto, Barbara Sgorbini, Cecilia Cagliero, Alessandra Griglione, Patrizia Rubiolo, Carlo Bicchi

 

L.11 - REACTION PATH EVALUATION OF HDS CATALYTIC SYSTEM IN THE O-XYLENE ISOMERIZATION VIA GAS-CHROMATOGRAPHIC ANALYSIS

Alessandra Palella, Giuseppe Italiano, Francesco Frusteri, Lorenzo Spadaro

 

L.12 - CHROMATOGRAPHIC SEPARATION WITH AMPEROMETRIC DETECTION FOR THE DETERMINATION OF ENVIRONMENTAL POLLUTANTS

Luca Rivoira, Rosa M. De Carlo, Silvano Cavalli, Corrado Sarzanini, Maria Concetta Bruzzoniti

 

SESSIONE 3

L.13 - HIGH SENSITIVITY ANALYSIS OF NITROSAMINES USING GC-MS/MS

Elena Ciceri

 

L.14 - FOOD ANALYSIS BY MEANS OF NANO-LIQUID CHROMATOGRAPHY

Anna Rocco, Zeineb Aturki, Laura Dugo, Chiara Fanali

 

L.15 - NANO-LC-MS DETERMINATION OF SULFONAMIDES RESIDUES IN MILK EMPLOYING CORE-SHELL PARTICLES

Silvia Rocchi, Giovanni D'Orazio, Giorgio Cerichelli, Salvatore Fanali

 

L.16 - SVILUPPO DI METODICHE ANALITICHE AVANZATE PER L'ANALISI DI TRIACILGLICEROLI IN CAMPIONI COMPLESSI (OLI DI PESCE)

Giuseppe Sullini, Marco Beccaria, Paola Donato, Francesco Cacciola, Paola Dugo, Luigi Mondello

 

L.17 - MASS SPECTROMETRIC CHARACTERIZATION OF UNKNOWN N,O SUBSTITUTED PHENYLALANINE AND PHENYLALANINE METHYL ESTERS IN EXTRAVIRGIN OLIVE OIL

Chiara Cavaliere, Giuseppe Caruso, Susy Piovesana, Riccardo Zenezini Chiozzi

 

L.18 - NEW TECHNOLOGIES AND NEW KNOWLEDGE: SULFOQUINOVOSYLDIGLYCERIDE REGIOISOMERS OF Rhodobacter sphaeroides

Sara Granafei, Gabriele Valenza, Ilario Losito, Francesco Palmisano, Tommaso R. Cataldi

 

L.19 - DETAILED FOOD SAMPLE EXAMINATION: ONE STEP TARGET AND NON-TARGET ANALYSIS OF CONTAMINANTS BY GC-HR-TOF MS

Jitka Zrostlíková, Tomás Kovalczuk, Kamila Kalachová, Lucie Drábová, Jana Hajslová, Josè M. Sangenís

 

L.20 - A NOVEL FLUOROUS SOLID-PHASE EXTRACTION METHOD FOR THE TRACE ANALYSIS OF PERLUOROALKYL ACIDS IN WATERS

Nicola Marchetti, Alberto Cavazzini, Francesco Dondi, Aldo Laganà

 

L.21 - EASY PESTICIDE ISOLATION & CONCENTRATION SYSTEM - IDENTIFICATION OF 300 PESTICIDES IN VARIOUS FOOD MATRICES WITHOUT SAMPLE PREPARATION BY 2D-LC-MS/MS

Eligio Sebastiani, M. Balci, G. Gursu

 

L.22 - ANALISI DELLA FRAZIONE INSAPONIFICABILE DI LIPIDI PROVENIENTI DA VARI TIPI DI LATTE MEDIANTE GC COMPREHENSIVE E SIMULTANEA RIVELAZIONE MS/FID, IN SINERGIA CON UN SISTEMA TOF AD ALTA RISOLUZIONE PER LA DELUCIDAZIONE STRUTTURALE

Simona Salivo, Peter Q. Tranchida, Paola Dugo, Luigi Mondello

 

SESSIONE 5

L.23 - FEASIBILITY OF DIRECT-EI LC-MS FOR FOOD SAFETY APPLICATIONS: IDENTIFICATION AND QUANTITATION OF ENVIRONMENTAL CONTAMINANTS IN MILK POWDER

Fabiana Capriotti, Achille Cappiello, Giorgio Famiglini, Veronica Termopoli, Pierangela Palma, Nick Cellar

 

L.24 - VARIAZIONE DEL CONTENUTO IN ACIDI FENOLICI E DELL'ATTIVITA' ANTIOSSIDANTE NEI PRODOTTI DI DECORTICAZIONE DEL FRUMENTO DURO

Federica Taddei, Daniela Martini, Isabella Nicoletti, Danilo Corradini, Maria Grazia D'Egidio

 

L.25 - CHIRAL VOLATILE COMPOUNDS FOR THE DETERMINATION OF ORANGE HONEY AUTHENTICITY

Antonella Verzera, Gianluca Tripodi, Concetta Condurso, Giovanna Dima

 

L.26 - HPLC-MS/MS ANALYSIS OF SHIKIMATE PATHWAY POLYPHENOLS IN NICOTIANA LANGSDORFFII : EVALUATION OF METABOLIC RESPONSE DUE TO GENETIC MODIFICATION AND ABIOTIC STRESSES

Claudia Ancillotti, Leonardo Checchini, Lorenzo Ciofi, Sandra Furlanetto, Massimo Del Bubba

 

L.27 - QUALITY BY DESIGN APPROACH TOWARS THE DESIGN SPACE DEFINITION IN THE DEVELOPMENT OF A SOLVENT-MODIFIED ELECTROKINETIC CHROMATOGRAPHY METHOD

Benedetta Pasquini, Serena Orlandini, Massimo Del Bubba, Serhio Pinzauti, Sandra Furlanetto

 

L.28 - DETERMINAZIONE DI CONTAMINANTI ORGANICI IN MIELI SICILIANI (ITALIA) 

Marcello Saitta, Maria Rita Fede, Giacomo Dugo

 

powered by mytus system